RSS
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, June 02, 2011

HEPI 2nd ANNIVERSARY :)





Hepi 2nd Wedd Anniversary untuk saye dan encik asben :)
Buat makan-makan pulut kuning masa balik Kuantan ari tu. Beli kek syok sendirik, hahaha...nak harap sape pulak la yang kasik kannnn...:P

Alhamdulillah...dah 2 tahun kami mengharungi suka duka bersama..eceh! Dulu berdua, and now dah bertiga...later2 berempat berlima....hehehe..cukup la kottt berlima ;)

Minggu ni plan nak balik ke Ipoh pulakk...
Sambung semula perjuangan mengganti puase pada hari ini..harap2 dapat la 10 hari masa cuti ni...hopefully tak terguda ngan segala macam bau masakan kat sini dan kat umah Ipoh nnt...huhu

Thursday, May 26, 2011

HARI KHAMIS

Sementara bebudak ni pekse, saye bleh berjimba-jimba dengan internet sampai muntah ijau, hihi.

Hari ineh saye tak larat nak sambung perjuangan mengganti pose...dek keletihan yang amat semalam, production susu kurang memuaskan...huhu. Nasib baik Alisya dah kurang sket minum susu. Kat taska dia pon ade stok lagi..so takde la saye risau sangat.

2-3 ari lagi cuti sekolah pon bermula. Plan pertama nak balik Kuantan. Encik asben dah rindu bebeno ngan kampung halaman dia. Sesambil tu, ingat nak celebrate anibersari kat Cherating! Wah..wah..wahhh..niatttt!! hahaha...tu pon kalau cuace ok. Nak makan seafood jugak..haruss! Next plan, ingat nak balik Ipoh pulak...nak bertapa seminggu kat sana.hehe. Tinggal lah encik asben kesaurangan...baru niat jek ni...nak realisasikan tatau sanggup ke tak sanggup. Kalau tak ibu Alisya yang nanges, ayah Alisya yang meraung...hahaha.

Owh..kawan sepekerjaan dah selamat melahirkan bb girl semalam...congrats to Kak Aya dan Mr Fahmi. Kitaorang share tarikh yang sama nikah n kawen last 2 years. Masa tu ntah kenapa semua orang berebut-rebut nak kawen tarikh tu,hahaha. Natijahnye, kami masing-masing tak dapat attend kenduri orang lain, hehe. Nur Qaireen Eryna buleh jadik kawan ngan Nur Raihanah Alisya la nanti neh..ahaks ( adeh, banyaknye hadiah baby orang nak kene beli nih!, ahaks)

Dua tiga hari nih asek teringat kek lapis sarawak la pulakkk..adeh laa! bleh beli online ke ek?

Tuesday, May 24, 2011

ALBUM COME BACK!

Alhamdulillah...hari ini berjaya juga saya merealisasikan hasrat untuk ber belog semula setelah hampir setahun menghibernatekan diri ;)

Alhamdulillah...sepanjang peninggalan belog ini, dah banyak perubahan yang berlaku dalam hidup saye..

Kali terakhir saya menulis catatan d belog ini saya masih lagi peknen...now, sudah 9 bulan saya bergelar ibu to my sweet lil princess named Nur Raihanah Alisya Binti Ramli ( 7 hari 7 malam pikir nama ni..so jangan komplen panjang okeh! :P)

Kali terakhir saya menulis catatan d belog ini saya masih bergelar pelajar...now, sudah 4 hari saya letak jawatan itew secara tidak rasminye...kikiki..masih menunggu result akhir untuk membolehkan saya menyarung jubah konvo lagi pada Oktober ini..Insyaallahhhh..doakan! ( Mode: tamau repeat paper lagik...pecah rasiaaaa..hahahaha) sambung lagik??? owhh, tunggu lah sehingga Alisya pandai mengayuh basikal sendirik..ahaks

Kali terakhir saya menulis catatan d belog ini saya masih seorang guru...now, sudah hampir 7 tahun saya memegang title yang sama...takde pulak letak jawatan ye...harap-harap akan berubah angin mengajor pelajar dewasa pula..Insyaallahh..akan diusahakan ke arah iteww! ;)

Kali terakhir saya menulis catatan d belog ini saya masih seorang isteri...now, sudah hampir 2 tahun saya menjadi a lovely wife to a charming Mr Ramli...ecece...our 2nd anibersari coming soon...30th May 2011 :) semoga jodoh kita berkekalan hingga hujung nyawa.. to kawan-kawan yang belom kawen..cecepat la kawenn..yang merancang nak kawen...moga dipermudahkan Allah urusan...yang dah kawen...jangan coba-coba nak kawen lagik..hahaha..

Okeh...perkembangan terkini...saya dalam proses mengganti sebulan pose..huwaaaa!! Harap-harap anak lepas ni kena ade smart planning laa..takmo bersalin dalam bulan pose lagik..huhuhu.

Baby Alisya dah tumbuh 3 batang gigi...dua atas satu bawah..ade satu lagik cam nak kuar dah..baru suku...chumel jek bila senyum...ahaks. Masih kukuh berpaksi pada BF..hehe. Peberet dia la tuh..Hopefully ibu leh supply sampai Alisya 2 tawun..aminnnn :)

Hasrat terpendam dalam masa terdekat nih - nak g melawat baby Afiq...nak jumpa Orang Temasek...nak tengok Alisya merangkak masa raye nanti...nak g Brisbane! hahahaha....